Maak kennis met onze nieuwe partners: VDAB en AFAS

We zijn 2024 ingegaan met een sterk kwartet van structurele partners. Naast Jobat en Antwerp Management School zetten ook VDAB en AFAS Software hun schouders onder onze beweging. Dat belooft!

12 februari 2024

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

Werk maakt mensen gelukkig. Het biedt structuur, eigenwaarde en betrokkenheid bij de maatschappij. Daarom streeft VDAB naar een loopbaanperspectief voor elke burger én perspectief op talent voor elke werkgever. Door competentiegericht te gaan matchen en passende ondersteuning te voorzien, zorgt VDAB dat vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd raken. Zo werkt VDAB aan een dynamische arbeidsmarkt in een welvarend Vlaanderen.

Wat heeft jullie getriggerd om partner te worden van Baanbrekende Werkgever?

Duurzame loopbanen voor iedereen, dat is onze droom. De focus van Baanbrekende Werkgever op duurzaamheid en welzijn sluit hier naadloos bij aan.

Welke verandering hopen jullie te zien bij werkgevers in Vlaanderen?

Vaak weten werkgevers niet dat we meer doen dan werkzoekenden bijstaan. We beschikken echter over tal van mogelijkheden om bruggen te slaan tussen een potentiële kandidaat en een vacature (zoals bv IBO, stages, etc.) en kunnen zo de werkgevers helpen om hun vacatures in te vullen. Daarnaast is het belangrijk om werkgevers te sensibiliseren rond hun verwachtingen. Opleiden is het nieuwe rekruteren en de witte raaf, die maak je zelf. Probeer dus te focussen op het potentieel van de kandidaat in plaats van alle voorwaarden meteen te willen afvinken. Ook op vlak van inclusiviteit willen we niet alleen zelf het goede voorbeeld geven, maar ook andere werkgevers hierin stimuleren.

Wat hopen jullie zelf uit ons lerend netwerk te halen?

Bij VDAB zijn we altijd nieuwsgierig naar de wereld rondom ons, om hier zo goed mogelijk op te kunnen inspelen. Daarnaast willen we ook ons eigen HR-beleid blijven challengen op vlak van people en planet.

Welke boodschap willen jullie meegeven aan de organisaties die dit jaar deelnemen aan het traject?

Je bent beter voorbereid op de toekomst wanneer je als organisatie aan jezelf blijft werken. Maak gebruik van deze opportuniteit om jezelf in vraag te stellen, te luisteren naar anderen en grijp zelf ook de kans om andere organisaties te inspireren. Netwerken werkt!

Werken kan zoveel leuker, beter en met meer oog voor de maatschappij. Vaak zijn mensen druk bezig met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: dit kost veel tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software in te zetten voor een hoger doel. Organisaties houden zo tijd over voor wat ze écht belangrijk vinden: kwaliteit en werkplezier.

Wat heeft jullie ertoe bewogen om partner te worden van Baanbrekende Werkgever?

Bij AFAS werken we al jarenlang aan een mensgericht en duurzaam beleid. Niet met grote plannen en dikke beleidsnota’s, maar met praktische en doelgerichte oplossingen. Bij AFAS staat de medewerker centraal. Gelukkige medewerkers zorgen immers voor tevreden klanten.

Baanbrekende Werkgever sluit heel goed aan bij onze visie. Samen willen we ons inzetten voor een betere toekomst voor medewerkers én de bredere samenleving.

Welke steen willen jullie verleggen bij de deelnemende organisaties?

Als partner van Baanbrekende Werkgever willen we de werkgevers bewustmaken van het belang van goed werkgeverschap. We willen hen inspireren om duurzamer - en daardoor beter - te ondernemen en verder te kijken dan het bieden van een goed loon en mooie arbeidsvoorwaarden. Onze focus ligt op het creëren van een positieve en duurzame werkomgeving waar medewerkers de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en zich gewaardeerd voelen. Dat heeft een positieve invloed op de productiviteit en stimuleert innovatie.

Wat hopen jullie zelf uit het lerend netwerk te halen?

Leren van anderen en hen inspireren. Samen kunnen we meer dan alleen.

Hebben jullie nog een boodschap voor de organisaties die dit jaar deelnemen aan het traject?

Ga met een open houding en bereidheid tot verandering aan de slag. Durf te experimenteren en te leren van elkaar. Veranderingen zijn niet makkelijk, maar samen kunnen we tot nieuwe ideeën komen en elkaar motiveren om stappen te zetten naar een betere toekomst. We ontmoeten mekaar gauw maar wie al even wil kennismaken, ontvangen we graag in ons nieuwe Clubhuis in Kontich!

Met dank aan Shaireen Aftab, Inge Deblaere (VDAB), Esmée Bryon en Machiel den Dekker (AFAS)