Medewerkers die elke dag met volle goesting komen werken, dat is ons doel

Drie pijlers vormen de basis van het HR-beleid bij Arvesta. Samen resulteren ze in de Arvesta way of working, aldus CHRO Karin Van Roy.

Matthias Van Milders
15 november 2021

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
Arvesta
Future proof jobs

“We maken de jobs bij Arvesta klaar voor de toekomst. We investeren voortdurend in onze mensen zodat ze bijblijven. Alles wordt digitaler, maar de ene persoon is daar sneller mee weg dan de andere. We kiezen voor minder onderweg en dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop we werken. Onze klanten moeten we daarin begeleiden, want vaak verwachten ze dat wij letterlijk de boer op gaan.”

Inspiring workplace

“Heel bewust investeren we in inspirerende werkplekken, ook in de winkels en de veevoederfabrieken. Onze winkelbediendes werken in aangename belevingswinkels. En onze arbeiders hebben bijvoorbeeld een leuk ingerichte ontspanningsruimte of een plek om zich even af te zonderen.”
“Als de job het toelaat, stimuleren we thuiswerk. Daarom investeren we in een goed uitgeruste thuiswerkplekken. Iedere Arvesta-medewerker die thuiswerkt, krijgt ook een training ergonomie.”
“Leidinggevenden volgen een opleiding leidinggeven vanop afstand. Ze focussen nu nog meer op de output van iemands werk. Binnen de teams spreken we af wat die output is, wanneer we op kantoor zijn, maar ook wanneer we niet bereikbaar zijn.”

Engage people

“Sinds 2017 meten we het engagement van de Arvesta-medewerkers. We willen dat ze elke dag met goesting komen werken. Daarom hebben we bijvoorbeeld een employee assistance program: als het wat minder gaat, kan je de klok rond terecht bij een professionele hulpverlener. We hebben ook ons bewegingsprogramma Fit@Arvesta. En we luisteren voortdurend naar wat er leeft bij onze mensen.”
“Wat onze medewerkers engageert is ons hogere doel: wij werken samen aan de landbouw van vandaag en morgen. Uit ons laatste engagement survey bleek dat 90% van de deelnemers heel graag bij Arvesta werkt. Die dag ging ik heel gelukkig naar huis. (lacht) Het loont om te investeren in mensen. Alleen zo kan je als bedrijf echt groeien.”