“Voelen dat je een verschil maakt, dat geeft voldoening”

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk, beter bekend als CAW, biedt een luisterend oor voor jongeren en volwassenen die het mentaal moeilijk hebben. Een nobele en broodnodige werk in onze samenleving. Het CAW staat elke dag klaar, ook voor de eigen mensen.

Dries Van Damme/Bureau44
Mensgericht hybride werken • 08 november 2022

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

Maaike Van den Bulcke werkt al heel haar professionele leven voor het CAW en kent de organisatie door en door. “Ik hou van deze job! Ik krijg voldoening door dagelijks in contact te komen met mensen en te weten dat ik voor hen een verschil beteken.”

Mentaal welzijn

De medewerkers van het CAW kunnen daarbij rekenen op een goede omkadering. “Bij het CAW is er veel aandacht voor het mentale welzijn van de hulpverleners. We vinden de juiste balans tussen werk en gezin. Collega’s kunnen bij elkaar terecht voor steun en zorg. Verder zijn er vertrouwenspersonen en een goed bereikbare preventiedienst.” Waar nodig biedt het nazorgteam extra ondersteuning aan de medewerkers.

Jobkansen

Het CAW staat open voor iedereen die het hart op de juiste plaats heeft. Bovendien kan je je er toespitsen op thema’s die je nauw aan het hart liggen. Jobrotatie is er geen vreemd gegeven. “Zo kan iedereen zich specialiseren volgens zijn interesse en optimaal meewerken aan een warmere en meer solidaire samenleving.”