Lokaal Bestuur Herentals: Baanbrekende Werkgever '23

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Wendbaar werken in Herentals
In 2021 stelde de stad Herentals zich kandidaat, samen met de gemeentes van Neteland, om een Baanbrekende Werkgever te zijn. De stad koos als uitdaging "wendbaar werken", met de focus op telewerk of thuiswerk. In het voorjaar 2022 ging een werkgroep aan de slag met een projectplan waarin een heleboel voorstellen zijn uitgewerkt. De basis van het plan is: eerst de belangen van de burger, dan die van het team, dan die van de medewerker.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Dienstverlening naar de burger staat centraal. De stad organiseert zich om de burger zo goed mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld: is het loket open? Dan is de loketmedewerker aanwezig. Heb je een vergadering ter plaatse met een collega van Neteland? Dan ben je daar,…

Vervolgens is het team belangrijk. Samenwerken is één van de kernwaarden. Een teamvergadering, permanentie, vervanging bij ziekte, vakantieplanningen, vormingen,… wonen medewerkers bij zoals afgesproken.

Daarna wil de stad medewerkers ook helpen om hun persoonlijke work-life balance (evenwicht tussen werk en privé) mee te bewaken. Hiervoor moeten er afspraken zijn tussen collega’s en leidinggevende. Die afspraken kunnen verschillen tussen teams, diensten en sectoren.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEQbD

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

REJOIGNEZ LE MOUVEMENT !

En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.

INSCRIVEZ-VOUS ICI