Daar is de lente, daar is de fiets!

Het wordt ongetwijfeld een zonnige meimaand. Het ideale moment dus om de collega’s op de trappers te krijgen. Maar ook het uitgelezen moment om werk te maken van dat nieuwe fietsbeleid want ja, dat nieuwe normaal komt er echt wel aan. We zetten jullie alvast op weg met een leuke challenge en enkele start-to-lease gidsen.

Ruben Van Goethem
Slimmer en groener onderweg • 22 april 2021

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
De Spring Challenge van ‘Bike to Work’

Bike to Work ondersteunt vandaag een 300 organisaties bij het motiveren en belonen van werknemers die fietsen naar het werk. Met Bike to Work zet je het fietsbeleid van je bedrijf op de kaart en zet je werknemers op de fiets dankzij een praktische dienstverlening, campagnes en incentives.

De Spring Challenge van Bike to Work daagt online bedrijventeams uit om zo vaak mogelijk te fietsen van 3 t.e.m. 31 mei. Online fietsteams met max. 5 collega’s nemen het tegen elkaar op om zo veel mogelijk dagen te fietsen. Alle fietsritten tellen mee: naar het werk, tijdens thuiswerk, in vrije tijd, korte en lange ritten.

Om deel te nemen aan de Spring Challenge moet je als werkgever wel aangesloten zijn bij Bike to Work. Inschrijven voor de Spring Challenge kan nog t.e.m. 2 mei. Ontdek hier alle info over de Spring Challenge: Spring Challenge 2021 | BiketoWork.

Is jouw organisatie klaar voor een fietsplan?

Bij een Baanbrekende Werkgever krijgt de fiets, in combinatie met het openbaar vervoer, een prominente plaats binnen het mobiliteitsbeleid van de organisatie. Er bestaan ondertussen heel wat gespecialiseerde diensten die een fietsplan voor jouw organisatie kunnen opstellen.

Zo is er cyclis, een pionier in fietsleasing die je in 6 stappen meeneemt naar een fietsplan. Je kan ook een start2lease gids downloaden. Zowel bij o2o als bij Bike Republic (incl. case Colruyt Group) krijg je hierdoor een introductie in de diverse aspecten waar je als werkgever rekening mee moet houden bij de opstart van een fietsplan. Wil je specifieke info over de financiële impact van fietsleasing, dan kunnen we de gids van Joule aanraden.