Une initiative de
Brandweer Zone Antwerpen zorgt voor de veiligheid van de bevolking en bezoekers van Antwerpen, Zwijndrecht en Wijnegem. Wij staan altijd paraat om dagelijks meer dan 550 000 mensen in en rond Antwerpen te beschermen.
De bevolking kan rekenen op de professionele hulp van ruim 800 mensen binnen BZA. Wie aan de brandweer denkt, denkt vaak aan de grootse acties, aan mensen redden en heldendaden. Toch zitten onze belangrijkste waarden ook, en vooral, in de kleine dingen. De collega’s bij Brandweer Zone Antwerpen zijn daarom betrouwbaar, hulpvaardig, oplossingsgericht, veerkrachtig en hechten allen veel belang aan samenwerken.
Voor meer informatie, surf naar www.bza.be.
Als brandweerzone vinden we het belangrijk om de uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken in een steeds veranderende context, te vertalen naar een uitgewerkt beleid waarin onze medewerkers centraal staan.
Brandweer Zone Antwerpen wil als werkgever baanbrekend zijn in het realiseren van het ‘nieuwe werken’. Plaatsonafhankelijk werken werd zo bijvoorbeeld al snel structureel ingebed in de organisatie. Vanaf september 2021 werd dit systeem zelfs verder uitgebreid, waarbij de leidinggevende in samenspraak met de medewerker de volledige vrijheid krijgt om hierin een juist evenwicht te vinden. Dit uiteraard met de juiste begeleiding en op basis van wetenschappelijke literatuur. Niet enkel de administratieve diensten kunnen trouwens thuiswerken, maar ook operationele medewerkers krijgen de mogelijkheid om bepaalde taken plaatsonafhankelijk uit te voeren. Hierdoor willen we een betere balans realiseren tussen werk en privéleven en verminderen we ook op een duurzame wijze het aantal verplaatsingen. Als lerende organisatie proberen we nu en in de toekomst dit kader verder te optimaliseren en onze leidinggevenden en medewerkers hierin zoveel mogelijk te ondersteunen.
Het breder beleid rond welzijn wil Brandweer Zone Antwerpen verder implementeren door een aantal eenmalige en recurrente initiatieven op te zetten om haar medewerkers te inspireren, te engageren en gezond te houden. Fysieke paraatheid en sport zijn binnen dat laatste segment erg belangrijk. Door o.a. te voorzien in de wettelijk maximaal voorziene kilometervergoeding, aanbod van fietsleasing, fietskledij van de organisatie en voldoende mogelijkheden om fietsen te stallen, zien we dat ongeveer de helft van onze medewerkers met de fiets komt werken. Daar zijn we nu al erg trots op. Wat betreft ons wagenpark, maken we op korte termijn een shift naar hybride/elektrische voertuigen en bedrijfsfietsen voor niet-operationele verplaatsingen. Iets om naar uit te kijken!
Binnen het welzijnsbeleid hechten we ook belang aan het vergroten van de verbondenheid met elkaar en de betrokkenheid bij de organisatie. Werken bij de brandweer is namelijk iets om heel fier over te zijn! Tijdens het traject van Baanbrekende Werkgever konden we rekenen op de feedback van andere werkgevers om deze specifieke aspecten verder vorm te geven. We kijken er dan ook erg naar uit om hier verder mee aan de slag te gaan!
Une initiative de
En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.
INSCRIVEZ-VOUS ICIUne initiative de