Une initiative de
De Lijn is een organisatie in beweging, die vooruit kijkt en innoveert. We zoeken voortdurend naar slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen. Elke dag zijn we met zo'n 7 500 collega's in de weer om honderdduizenden reizigers naar hun bestemming te brengen. Allemaal rekenen ze op De Lijn om zich vlot, veilig, comfortabel en milieuvriendelijk te verplaatsen.
De Lijn wil tussen de mensen staan en dit kan alleen dankzij een sterk kwalitatief aanbod. Reizigers kunnen dan ook rekenen op de volledige inzet van al onze medewerkers. In alles wat we doen, denken we vanuit onze reiziger. We zetten centraal wat voor hen belangrijk is: stiptheid, betrouwbaarheid, veiligheid en comfort.
De Lijn creëert voor haar medewerkers een stimulerende en respectvolle werkomgeving zodat ze hun rol als ambassadeur zo goed mogelijk kunnen waarmaken. Zo dragen ze allemaal bij tot een Vlaanderen dat vlot bereikbaar is en waar het aangenaam leven is.
Duurzaam verplaatsen is bij De Lijn niet alleen een zaak van de reizigers, maar ook van de eigen medewerkers. Net als mensgericht hybride werken draagt slimme mobiliteit bij tot het werkgeluk.
“Mobiliteit en technologie veranderen heel snel”, vertelt HR director Filip Claes. “De Lijn speelt daarin een hoofdrol en wil dat blijven doen. Collectieve verplaatsingen zijn immers duurzamer. Tegelijk zorgen we ook voor inclusief vervoer, dat toegankelijk is voor iedereen. Aan die maatschappelijke relevantie dragen onze medewerkers graag bij.”
“Bij De Lijn verplaatsen we ons bewust enkel als het nodig is”, zegt jurist HR Sophie van Riel. “En als we ons verplaatsen, kiezen we bij voorkeur voor duurzame mobiliteitsoplossingen.
Werknemerstevredenheid
De Lijn evolueert naar structureel telewerk. Als hun job het toelaat, kunnen medewerkers in de toekomst twee dagen per week thuiswerken. “Dat zorgt voor een mooie balans tussen werk en privé”, merkt Sophie van Riel. “Meer vrijheid en minder verplaatsingen verhogen de werknemerstevredenheid. En die dragen we bij De Lijn hoog in het vaandel.” Profielen als technici en chauffeurs kunnen uiteraard niet thuiswerken. Maar ook voor hen zoekt De Lijn naar vormen van flexibiliteit.
Net als het telewerk zorgt het uitgebreide netwerk van regionale vestigingen voor minder verplaatsingen. Medewerkers kunnen werken op een plek dicht bij huis, aldus Filip Claes. “Die aanwezigheid in heel Vlaanderen maakt ons ook zo aantrekkelijk als werkgever. Connectie is daarbij een aandachtspunt. In onze bedrijfscultuur zetten we er sterk op in. De Lijn is een mens- en resultaatsgerichte organisatie. Het eigenaarschap ligt ook bij de medewerkers.”
Une initiative de
En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.
INSCRIVEZ-VOUS ICIUne initiative de