Galapagos: Baanbrekende Werkgever '23

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Galapagos is een volledig geïntegreerd biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen. Wij streven ernaar het leven van patiënten wereldwijd te verbeteren door ons te richten op ziekten waarvoor nog een grote medische behoefte bestaat. Onze R&D-capaciteiten omvatten meerdere geneesmiddelmodaliteiten, waaronder kleine moleculen en celtherapieën. Ons portfolio omvat ontdekkingsprogramma's tot fase 4 in ontstekingen, oncologie, fibrose en andere indicaties. Ons eerste geneesmiddel voor reumatoïde artritis en colitis ulcerosa is goedgekeurd en beschikbaar in de Europese Unie (met inbegrip van Noorwegen), het Verenigd Koninkrijk en Japan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.glpg.com of volg ons op LinkedIn of Twitter.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Galapagos: welzijn op drie fronten
Gezondheid en welzijn vormen de corebusiness van het farmaceutische onderzoeksbedrijf Galapagos. Letterlijk dan, want het verricht baanbrekend onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Tegelijk is het welzijn van de eigen medewerkers en de gezondheid van de planeet minstens even belangrijk.

Galapagos maakt duidelijk een topprioriteit van mens en planeet. Uit een bevraging bij de medewerkers, het management, maar bijvoorbeeld ook bij patiëntenorganisaties en samenwerkende onderzoeksorganisaties naar welke duurzaamheidsaspecten kenmerkend zijn voor Galapagos kwam naast ‘innovatie’ ook het thema ‘gezondheid’ keer op keer terug, niet toevallig de corebusiness van Galapagos. “Het is opvallend hoe dicht de visie van onze mensen aansloot bij die van onze externe partners”, zegt Marc Van Meldert, Head of Environment, Health and Safety. “Inzetten op gezondheid doen we daarom in de brede zin van het woord: gezondheid van patiënten en medewerkers, het bedrijf en de planeet.” “Hierbij willen we vooral inspirerend werken, en onze medewerkers aanzetten tot actie. Dat is de rode draad in alles wat we doen”, vertelt senior vice president HR Annelies Missotten.

Duurzame mobiliteit
Voor een baanbrekende werkgever gaan duurzaamheid en mobiliteit hand in hand. Bij Galapagos maakt het stimuleren van de fiets daar een belangrijk deel van uit, met een bikeleasingprogramma, meer fietsenstalling en laadpunten voor elektrische fietsen. “Onze medewerkers staan hier duidelijk voor open, omdat het goed is voor hun gezondheid én hun ecologische voetafdruk.”

Make it happiness
Het hernieuwde globale beleid rond welzijn op het werk kreeg de slogan ‘Make it happiness’ mee, een knipoog naar de baseline van Galapagos: ‘Make it happen’. “We willen onze medewerkers actief betrekken in onze initiatieven rond welzijn. Gezonde medewerkers die zich goed voelen in hun vel, werken beter samen en kunnen samen grenzen verleggen”, zegt Annelies Missotten.

Win-win-win
De acties focussen op drie fronten: fysiek, mentaal en sociaal welzijn, waarbij elk domein duidelijk verband houdt met de andere. “Samen fietsen of lopen is zowel goed voor jezelf als voor het groepsgevoel.” Galapagos wil medewerkers zoveel mogelijk inspireren, bijvoorbeeld door middel van de Headspace-app. “Die geeft tips en oefeningen rond beweging, slaap en concentratie, en is dus veel meer dan enkel een meditatie-app. De app groeide bij ons uit tot een heuse community.”

Vijf minuten
Welzijn zit soms in kleine dingen. Zo ontstond in de vestiging in Mechelen het spontane idee om elke geplande vergadering vijf minuten in te korten. “Dat lijkt een kleine actie, maar het effect is heel groot: medewerkers hollen niet langer van de ene vergadering naar de andere, maar kunnen tussenin even ontspannen.” En zo zijn er nog tal van kleine, lokale initiatieven, waarbij medewerkers het welzijnsbeleid mee vorm geven.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEGalapagos team

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

REJOIGNEZ LE MOUVEMENT !

En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.

INSCRIVEZ-VOUS ICI