Lokaal Bestuur Beveren: Baanbrekende Werkgever '23

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

BEVEREN VERBINDT
De slagzin van gemeente Beveren is ‘Beveren Verbindt’. Beveren verbindt immers heel wat zaken, maar in de eerste plaats mensen. De gemeente organiseert evenementen voor haar inwoners. Indien ze niet zelf organiseert, dan steekt ze graag financieel of logistiek haar schouders onder tal van initiatieven.

De gemeente investeert ook fors in culturele en sportinfrastructuur en dit in alle deelgemeenten. Beveren verbindt de Waaslandhaven, een van de grootste havens ter wereld, met prachtige natuurgebieden en uitgestrekte polders. Het verbindt een stedelijke kern met alle faciliteiten met de meer landelijke deelgemeenten.

Beveren legt ook de link tussen het verleden en de toekomst met de Schelde als ‘rode’ draad: je treft er hoogtechnologische industrie maar ook kastelen en parken die getuigen van een glorieus verleden. Tenslotte verbinden we ook de zachte sectoren zoals de zorg voor jong en oud met een uitgebreid scholenaanbod en dienstverlening voor senioren.

SAMEN VOOR ONZE INWONERS
Het gemeentebestuur wil onze gemeente, zowel het centrum als de deelgemeenten, verder uitbouwen tot een gemeente waar iedereen zich thuis voelt, waar het goed en aangenaam is om te wonen, te werken, te verblijven, zich te verplaatsen … kortom te leven.

Onze organisatie streeft naar een kwalitatieve en efficiënte dienstverlening aan alle burgers, zowel voor inwoners als voor verenigingen, bedrijven en bezoekers. De rode draad in de organisatie van deze dienstverlening is transparantie, doelgroepgericht werken en samenwerking met allerlei actoren. We rekenen op al onze personeelsleden om deze ambitieuze doelstelling waar te maken.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Met meer dan 650 personeelsleden behoort gemeente Beveren tot één van de grootste werkgevers uit de regio. Als werkgever doen wij er dan ook alles aan om onze medewerkers met goesting naar hun werk te doen komen en om samen werk te maken van een efficiënte en klantvriendelijke dienstverlening. Onze organisatie sprong daarom graag mee op de kar van Baanbrekende Werkgever.

Baanbrekende Werkgever richt zich op drie pijlers: ‘mensgericht hybride werken’, ‘minder onderweg’ en ‘slimmer en groener onderweg’. Hieronder lees je hoe Gemeente Beveren dit invult.

MENSGERICHT HYBRIDE WERKEN
Specifiek voor het traject van Baanbrekende Werkgever werken wij rond ‘mensgericht hybride werken’.

We richten ons hierbij in de eerste plaats op onze medewerkers. Na een lange periode van verplicht telewerken, merkten we dat heel wat medewerkers het moeilijk hadden om zich opnieuw aan te passen aan een drukke kantooromgeving. We willen inspelen op hun mentaal welzijn door hen tools aan te reiken om zich beter op hun werk te kunnen focussen zonder hierbij de connectie met hun team/dienst te verliezen. Daarnaast hebben we ook aandacht voor onze leidinggevenden. We bieden hen een opleidingstraject aan om hen te ondersteunen in het (hybride) leiderschap

Ook de andere twee pijlers van Baanbrekende Werkgever verliezen wij niet uit het oog:

MINDER ONDERWEG Binnen onze organisatie werd een telewerkbeleid uitgewerkt. Dit is een win-winsituatie voor zowel de medewerkers, de organisatie als het milieu: onze medewerkers krijgen de nodige flexibiliteit en autonomie om hun werk in te plannen, Gemeente Beveren treedt op als aantrekkelijke werkgever door de mogelijkheid van telewerken aan te bieden en aangezien door telewerken het woon-werkverkeer vermindert, dragen we op die manier ook ons steentje bij aan het milieu.

SLIMMER EN GROENER ONDERWEG
We stimuleren onze medewerkers om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets voor woon/werkverkeer. Wij bieden onze medewerkers tal van duurzame verplaatsingsmogelijkheden aan voor dienstverplaatsingen (waaronder elektrische fietsen, elektrische wagens, Blue Bikes,…) Daarnaast wordt ook zeer binnenkort een fietslease-project uitgerold.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEbeveren
Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

REJOIGNEZ LE MOUVEMENT !

En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.

INSCRIVEZ-VOUS ICI