Alsico: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Alsico, in 1934 opgericht door Leopold Aelvoet, gestart als een klein bedrijf dat professionele werkkledij verkocht. Alsico is nog steeds een familiebedrijf, waarbij enkele jaren geleden de 4e generatie de fakkel heeft overgenomen. Vandaag al bijna een eeuw Europees leider in de productie van werkkleding en uitgegroeid tot een team van meer dan 8000 mensen wereldwijd. Een team dat meewerkt aan onze missie om de allerbeste kleding te leveren aan bedrijven over de hele wereld. Met één doel voor ogen: ervoor zorgen dat werknemers over de hele wereld dag in dag uit in optimale omstandigheden kunnen presteren. Our performance protects yours.

Onze kernwaarden: vertrouwen, respect en betrokkenheid.

Alsico hecht veel belang aan duurzaam ondernemen. We definiëren duurzaamheid als een doorgedreven impact management. We beseffen dat onze activiteit impact heeft op mens en milieu en we willen die verminderen waar die negatief is, terwijl we waar mogelijk positieve impact creëren en verhogen.

Verantwoording en transparantie staan centraal in ons duurzaamheidsbeleid. Dat betekent dat we verantwoording willen afleggen voor de producten die we maken en hoe we ze maken. Om die verantwoording te kunnen afleggen zorgen we voor transparantie – over de afkomst van onze grondstoffen en over de mensen die betrokken zijn bij het productieproces.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Alsico is meer dan een bedrijf die werkkleding levert. Alsico wil het leven van de werkende mensen beter maken. Zowel voor de medewerkers die onze werkkledij draagt, maar deze van onze eigen medewerkers. Making life better for people at work.

Alsico investeert in talent en moedigt aan om mee te denken. We zetten in op opleiding en teamwork en we hebben oog voor een stevig competentiebeleid, diversiteit en doorgroeimogelijkheden.
Werknemers krijgen er vrijheid, verantwoordelijkheid, autonomie en het vertrouwen.

Alsico gaat steevast voor een moderne en mensgerichte organisatie en wil haar medewerkers graag de beste versie van zichzelf laten zijn. Het welzijn van onze medewerkers is onze prioriteit: zo bieden wij glijdende werkuren aan, hebben we een heel modern thuiswerkbeleid, wekelijks schenken we gratis fruit en soep. Ook de gezondheid en hieraan gekoppeld veel sporten vraagt onze aandacht: we bieden lessen padel aan en organiseren verschillende interne toernooien en competities. We promoten om met de fiets naar het werk te gaan (uitgebreide mogelijkheden tot fietsleasing en een mooie fietsvergoeding).

Dit alles toont nog maar eens aan dat de werknemer centraal staat in ons beleid. Geen wonder dat veel medewerkers heel hun carrière bij ons blijven.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Alsico Alsico Alsico Alsico Alsico

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER