Comate: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Comate brengt engineering en design samen en is een van de drijvende krachten achter meerdere Belgische hightech succesverhalen zoals MiDiagnostics, Medenvision, Baron, Deltaray, Solhyd, etc. In 2019 werden we verkozen tot Vlaamse KMO van het jaar en stonden we 4 jaar op rij in de Deloitte’s Fast 50. In 2021 richtten we samen met Alychlo van Marc Coucke het pre-seed investeringsfonds Comate Ventures op en in 2022 bundelden we de krachten met elektronicaspecialist Zenso. Zo zetten we onze missie voort om elk idee de beste kans op slagen te geven. Onze kracht ligt in onze mensen die expertise hebben op gebied van mechanica, elektronica, software, industrieel design en ‘quality control’. Samen ontwikkelen we hoogwaardige hardware innovaties in de gezondheidszorg, de maak- en machine-industrie en de wereld van B2C producten en apparaten. Deze aanpak wordt volledig weerspiegeld in onze bedrijfscultuur waar flexibiliteit, creativiteit en vertrouwen centraal staan. Ons team van 85 ingenieurs en designers kan je vinden in onze vestigingen in Leuven en Gent.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Bij Comate focussen we sterk op het welzijn en de tevredenheid van onze medewerkers. We geloven in een flexibele aanpak als het gaat om thuiswerken. Onze medewerkers hebben de vrijheid om hun werk tussen kantoor en thuis te verdelen, waarbij we streven naar een gezonde work-life balance. Daarnaast hebben we ons kantoor opnieuw ontworpen met activity-based werkplekken om de werkomgeving te optimaliseren en aan te passen aan de behoeften van onze medewerkers.

Duurzaamheid is voor ons van groot belang. We zijn gestart met de elektrificatie van ons wagenpark en hebben ondertussen enkele elektrische auto's aangeschaft om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien bieden we een mobiliteitsbudget aan, moedigen fietsgebruik aan met fietsvergoedingen en leasingopties, en ons kantoor is strategisch gelegen nabij treinstations en openbaar vervoer. Dit zowel geldt voor ons kantoor van Leuven als dat van Gent. Daarnaast vergoeden we treinabonnementen voor medewerkers zonder bedrijfswagen en stellen zelfs poolfietsen beschikbaar voor korte afstanden om autogebruik zoveel als mogelijk te verminderen.

We ondersteunen het welzijn van onze medewerkers door vers fruit en soep aan te bieden en zoveel mogelijk een luisterend oor aan te reiken. Medewerkers hebben de vrijheid om hun eigen agenda, werkuren en werkplek te beheren. We benadrukken het belang van deconnectie voor een gezonde werk-privébalans en stimuleren een feedbackcultuur waarin fouten maken wordt aangemoedigd als leermoment. Bovendien organiseren we heel regelmatig teambuildingactiviteiten om onze medewerkers samen te brengen en een sterke teamgeest te bevorderen.

Talentontwikkeling wordt gezien als een essentieel onderdeel in ons HR beleid waar we de komende jaren sterk in willen investeren. We creëren een omgeving waarin medewerkers zich maximaal kunnen ontplooien ‘on the job’, moedigen persoonlijke ontwikkeling aan en geven ruimte en vertrouwen voor initiatief. Onze focus op talentontwikkeling, samenwerking en welzijn stelt ons in staat baanbrekend werk te verrichten en medewerkers een duurzame loopbaan aan te bieden. Bij Comate zijn we toegewijd aan innovatie, ondersteuning en groei.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEcomate comate comate comate comate
Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER