Evolta: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Al meer dan veertig jaar stelt Evolta zich slechts één vraag: Zijn we fier op wat we doen?

Evolta is een veelzijdig ingenieurs- en architectenbureau met een glasheldere droom: we willen schoonheid en geluk creëren. Een multidisciplinaire mix van talenten met verschillende expertises, interesses en stijlen. Van ingenieurs en architecten tot ontwerpers, tekenaars, modelleurs, projectleiders, analisten & technici ...

Met ons team van meer dan honderdtwintig toegewijde medewerkers streven wij ernaar een betrouwbare partner te zijn voor onze opdrachtgevers om samen vorm te geven aan onze leefwereld. Om samen vorm te geven aan de toekomst vanuit verschillende perspectieven – die van passanten, bewoners, bezoekers, belangenverdedigers en bouwers.

We gaan niet enkel aan de slag voor overheidsinstanties, maar ook private organisaties komen bij ons aankloppen voor zowel studie, ontwerp, coördinatie als beheer van gelijk welk proces of project. We treden op als on-site consultants, of als partner doorheen een project.

Het Evolta-handelsmerk? De combinatie van passie en precisie. Passie voor ontwerp en oog voor detail. Aandacht voor schoonheid, geluk en verbinding én aanleg voor cijfers, afmetingen, de gulden snede en de gulden spiraal. Of ook: onze compromisloze kijk op ruimtes en gebouwen. Dat die vooral mensen moeten dienen, en niet andersom.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Het geluk van mensen is een essentieel onderdeel van ons Evolta DNA. Wij willen niet dat dit loze woorden zijn en daar investeren wij letterlijk & figuurlijk in. Wij trekken talent aan en koesteren onze medewerkers. Wij maken een verschil in hun leven door een warme organisatie te zijn waar iedereen vanuit zijn/haar eigenheid volledig welkom is en wij dragen bij tot hun ontwikkeling. Wij geloven niet in een conflict of een balans tussen professioneel en persoonlijk. Wij geloven in mensen. Wij creëren een plek waar mensen elkaar ontmoeten en verbinden, waar dialoog tot creativiteit leidt, waar ruimte is om te spelen en te leren, waar vrijheid met verantwoordelijkheid samenhangt, waar enthousiasme leeft om uitdagingen aan te gaan en ambitie te tonen, waar mislukken een inherent onderdeel is van een groeiproces, waar leven & werken in elkaar overlopen, waar individueel maatwerk de standaard is.

Het werken in teams: Evolta is een team van teams. Wij zijn bewust van de complexiteit van onze leefwereld waardoor een holistische blik en een interdisciplinair team een noodzakelijke voorwaarde zijn om meerwaarde te creëren. Wij zijn en blijven een familiebedrijf, los van onze schaal, en hechten belang aan de betrokkenheid van elke medewerker en leidinggevende bij zijn project en zijn team. Daarom bedden wij onze medewerkers in binnen een interdisciplinair projectteam. Zij werken samen zowel met junior collega’s (tekenaars/ontwerpers/ingenieurs) als met senior collega’s die elk vanuit hun eigen expertise ondersteuning kunnen bieden. Hierdoor maximaliseren wij de meerwaarde die we in de wereld realiseren en bevorderen wij de kwaliteit van onze projecten. Tegelijkertijd behoudt iedereen zelf de verantwoordelijkheid en de vrijheid om projecten, weliswaar in overleg, maar autonoom tot een succesvol einde te brengen.

Een actief loopbaanbeleid: We zetten in op optimale begeleiding naar groei binnen ons bedrijf. Samen bekijken we talent, ervaring en potentieel, om een volgende stap te zetten in één van de gekozen richtingen, namelijk, proces- & projectmanagement, diepere expertise en/of leidinggeven. Dit proces ondersteunen we vanuit onze teamleiders en ons talent team. Daarnaast zetten we sterk in op persoonlijke ontwikkeling door intervisies te organiseren en onze change agents een mandaat te geven om groeipijnen te signaleren en veranderingen te begeleiden. We zetten actief in op het linken van onze medewerkers en het ontwikkelen en delen van kennis via verschillende kanalen. Dit heeft een positieve impact op onze weerbaarheid en ons retentiebeleid.

Een keuzemogelijkheid in tijd en plaats van werken: we bieden een gezonde flexibiliteit in het invullen van werkuren, zowel op dag- als weekbasis. Daarnaast geven we de mogelijkheid om twee dagen per week aan thuiswerk te doen en is ons kantoor een geweldige lichtrijke en groene stimulerende omgeving. Ook extra vakantiedagen kunnen medewerkers flexibel nemen door het concept van ‘brutoloonruil’.

Onze teambuildingactiviteiten: Vanuit Evolta zetten we in op een inclusieve werkomgeving via allerlei initiatieven, zoals het startersmoment en integratiegesprek tijdens onboarding, het buddy systeem, kennismomenten, vieringen van jubilarissen en zelfs een heus Comité der Feestelijkheden en Geneugten dat onder meer onze weekendjes weg organiseert.

Onze stimulans voor de veerkracht van onze medewerkers door diverse opleidingen en workshops: talentontwikkeling, lichamelijke gezondheid, stressmanagement, gezonde voeding, individuele begeleiding … via gespecialiseerde organisaties. Naast deze collectieve inspanningen zorgen wij voor maatwerk. Een medewerker met twijfels over zijn loopbaan of moeite om stress te verteren? Daar gaan wij mee in gesprek en bieden wij vrijblijvend een externe coach aan.

Duurzaamheid loopt als een rode draad doorheen al onze projecten, en dat vertalen we ook in ons loopbaanbeleid. We zetten daarbij in op een mooie verspreiding van werklocaties in Vlaanderen met een makkelijke bereikbaarheid, fietsleasing en elektrische wagens. Onze werkgroep Sustainable Development Goals stelt ons ook altijd kritisch in vraag hoe we het beter kunnen doen zowel in onze projecten als binnen onze organisatie.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE


evolta evolta evolta evolta evolta evolta evolta

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER