Howest: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen profileert zich als atypisch, creatief, innovatief en ondernemend. Vanuit het leidmotief Anticipating the future geven we ruimte aan de talenten van elk van onze studenten en medewerkers.

Als inspirerend kenniscentrum is Howest de referentiehogeschool voor toekomstgerichte, innovatieve en creatieve opleidingen, valorisatiegericht onderzoek en ondernemerschap. Ons opleidingenportfolio biedt alle stakeholders de mogelijkheid om hun competenties permanent te verfijnen of om nieuwe competenties te verwerven.

Anticiperend op nieuwe trends en behoeften, zetten we nieuwe profielen in de markt. Hiervoor ontwerpen we in nauwe samenwerking met het werkveld praktijkgerichte, state of the art curricula. We integreren onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening in een multidisciplinaire context.

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen heeft 9 200 studenten en meer dan 800 medewerkers. De hogeschool is een partner in de Associatie Universiteit Gent. Howest is toonaangevend in de domeinen van IT, Gaming en Preventieve gezondheidszorg en biedt via de Howest Academy een uitgebreid aanbod aan posthogeschool opleidingen aan.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Howest heeft de ambitie een baanbrekende werkgever te zijn. Wij creëren voor onze medewerkers een klimaat waarin ze ruimte en vertrouwen krijgen om initiatief te nemen. We zorgen voor het welbevinden van onze medewerkers en geven hen alle kansen om hun competenties en talenten blijvend te ontwikkelen. Dit impliceert dat medewerkers zich vanuit hun eigen intrinsieke motivatie en in antwoord op de behoeften van de hogeschool als mens en als medewerker maximaal kunnen ontplooien.

Het welzijns- en gezondheidsbeleid van Howest is erop gericht het fysiek, mentaal en sociaal welzijn van haar studenten en medewerkers én dat van anderen binnen de community te versterken. We gaan niet mee in hypes, maar bouwen aan een duurzame werkomgeving voor onze medewerkers.

Met Healthy Howest faciliteert de hogeschool, vanuit een holistische aanpak, het maken van bewuste gezonde keuzes. Hiervoor sensibiliseren en coachen wij medewerkers en studenten via podcasts, poster sessies, een buddy & mind project voor studenten, het aanbieden en promoten van gezonde maaltijden en snacks, beweegsessies enz.

Voor campus- en functie-gerelateerde verplaatsingen voorzien we blue bikes en deelwagens. We streven naar een evenwicht tussen thuiswerk en werken op de campus. Welbevinden en efficiëntie staan hierbij centraal.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEHowest Howest

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER