Powered by
In opdracht van de Vlaamse overheid realiseert Lantis de Oosterweelverbinding, een grootschalig mobiliteits- en leefbaarheidsproject dat de Ring van Antwerpen sluit dankzij de aanleg van tunnels.
Naast het rondmaken van de Antwerpse Ring is Lantis ook bouwheer van andere grote infrastructuurprojecten, de aanleg van talrijke fietsverbindingen en multimodale knooppunten (Park & Ride gebouwen) aan de stadsrand van Antwerpen.
Innovatie, transformatie en intensieve samenwerking met al onze stakeholders zorgen voor toekomstgerichte projecten met een duurzame impact op de dynamiek van de Antwerpse regio.
Als Baanbrekende Werkgever doet Lantis er alles aan om haar medewerkers een uitdagende werkervaring te laten opdoen, ze te begeleiden en verder te ontwikkelen. Mee bouwen aan Oosterweel betekent je talenten op een maatschappelijk verantwoorde manier inzetten. Lantis is een waardengedreven organisatie die medewerkers de mogelijkheid biedt om hun carrière in alle opzichten op een duurzame wijze uit te bouwen.
Slimmer en groener onderweg
Met het Oosterweelproject draagt Lantis volop bij aan de “modal shift” ambitie van Antwerpen; zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om de stad te bereiken of bezoeken via alternatieve vervoersmodi dan de wagen. Het was voor Lantis evident om deze modal shift ambitie helemaal door te trekken in haar mobiliteitsbeleid. Lantis zet daarvoor in op fietsen, deelsystemen, parkeerplaatsen aan de rand van de stad en een groen wagenplan: medewerkers kunnen uitsluitend een plug-in hybride of elektrische wagen kiezen. Ook kunnen zij die voor hun functie in aanmerking komen voor een bedrijfswagen, opteren voor het bij Lantis steeds populairder wordende mobiliteitsbudget. Bijna de helft van de medewerkers die recht hebben op een wagen maakt hier intussen gebruik van.
Ongeveer de helft van de verplaatsingen naar het werk gebeuren met de fiets. Slechts een vierde van de medewerkers stapt nog in de wagen voor woon-werkverkeer. Lantis promoot alternatieven zoveel het kan door het aanbieden van leasefietsen, een fietsvergoeding en de terugbetaling van abonnementen voor openbaar vervoer en deelsystemen. Bovendien ontvangt elke medewerker een MaaS-budget (Mobility as a Service), waarmee verschillende vervoersmodi makkelijk gecombineerd kunnen worden. Hiervoor gebruiken we de mobiliteitsapplicatie Skipr.
Mensgericht hybride werken & minder onderweg
De voorbije maanden implementeerde ook Lantis het hybride werken: een optimale mix tussen thuiswerken en op kantoor samenkomen. Als waardengedreven organisatie koos Lantis ervoor om de organisatie hiervoor een kader aan te bieden in plaats van regels op te leggen. De organisatie stelde hiervoor vier basisprincipes op: accountable, flexibel, als team en in verbinding. Elk team bepaalt samen hun ideale werkvorm in functie van de noden van het werk en de behoefte om met andere teams verbinding te behouden.
De kantoorinrichting van Lantis ondersteunt eveneens de nieuwe realiteit: landscape werkplekken, moderne vergaderfaciliteiten en focus boxen, afgewisseld met uitnodigende corners om verbinding met collega’s op te zoeken.
En aan deze connectie tussen de collega’s wordt geregeld een boost gegeven door Lantis events, sportieve initiatieven en andere activiteiten die de betrokkenheid van de collega’s verhogen. Zo zet Lantis in op de geluksbeleving, motivatie, betrokkenheid en het welzijn in de organisatie door middel van een cultuurtraject gebaseerd op feedback van onze medewerkers.
Powered by
Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.
DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIERPowered by