Politiezone Antwerpen: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Politie Antwerpen is altijd, overal en vooruitstrevend betrokken bij onze stad. Bemiddelend waar het kan, daadkrachtig waar het moet. Politie Antwerpen is altijd van dienst. We zijn continu beschikbaar en bereikbaar voor wie ons nodig heeft. Afhankelijk van de situatie zijn we zichtbaar op het terrein, of juist niet. Maar we zijn er, overal. Onze permanente aanwezigheid vormt de basis voor onze betrokkenheid. Betrokken bij de burgers die in Antwerpen wonen, opgroeien, werken, verblijven of op bezoek zijn. Als Politie Antwerpen staan wij ook ten dienste van onze eigen mensen, die een betrokken werkgever mogen verwachten in ruil voor hun eigen engagement. We treden bemiddelend op waar het mogelijk is en daadkrachtig waar het noodzakelijk is. Modern politiewerk is meegaan met de tijd. Politie Antwerpen wil het verschil maken en vooruitstrevend zijn in haar aanpak.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Met het gloednieuwe mastergebouw vertoeven zo’n 2200 medewerkers van Politiezone Antwerpen sinds kort in één van de modernste politiegebouwen van Europa. De VR-ruimte, waar virtueel getraind wordt in op maat gemaakte Antwerpse omgevingen, de schietstand op de 9de verdieping – voorzien van een lift om combi’s mee naar boven te nemen, de PITIP-ruimte waar politionele technieken in alle mogelijke omstandigheden (donker, rook …) geoefend worden … Het zijn maar enkele voorbeelden van de innovatieve aspecten van het gebouw. Maar een nieuwe locatie brengt ook uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld het mobiliteitsbeleid. Politie Antwerpen heeft bewust gekozen om slimmer en groener onderweg te zijn, dit zonder de operationele continuïteit in het gedrang te brengen. Door te werken met verschillende mobiliteitspakketten ondersteunt Politiezone Antwerpen haar medewerkers om zo efficiënt mogelijk naar het werk te komen. Denk aan voorrangsregels voor parkeerplaatsen die via een app kunnen gereserveerd worden, aanmoedigen van carpoolen, fietsleasing en -vergoeding, alsook een uitgebreid gamma aan vervoersabonnementen inclusief parkeerabonnementen voor drie Park & Ride parkings. Daar waar de verhuis voor sommigen een beter woon-werkverkeer betekent, is dit voor velen ook een verregaande aanpassing van hun gewoonte. Dankzij het traject van baanbrekende werkgever leren we van andere partners hoe deze gedragsverandering verder kan ondersteund worden.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEPolitie Antwerpen Politie Antwerpen Politie Antwerpen Politie Antwerpen

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER