Adient Belgium: Baanbrekende Werkgever '23

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

In Assenede maken we sinds 1965 complete autozetelsets voor VOLVO Car Gent. Wij nemen het volledige productieproces voor onze rekening wat wil zeggen dat wij de zetel opbouwen van losse onderdelen zoals frames, mousses en hoezen, tot een volwaardig afgewerkt premium product. Dit volledige proces en de verzending van onze autozetels verloopt Just-in-Time (JIT). Onze productie gebeurt in een hoogtechnologische werkomgeving met ruimte voor innovatie en continu verbeteren, waarbij we onze medewerkers actief betrekken.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Ons belangrijkste kapitaal zijn onze medewerkers. Daarom is het van groot belang om te investeren in ons gezondheid- en welzijnsbeleid waarmee we dagelijks onze 700 medewerkers bereiken.

We zetten acties op om de bewustwording van onze medewerkers te stimuleren om gezonde(re) keuzes te maken. Een van de thema’s binnen ons gezondheid- en welzijnsbeleid sluit naadloos aan bij de pijler ‘Slimmer en groener onderweg’ van Baanbrekende werkgever, namelijk: bewegen!

Wij stimuleren onze medewerkers om zoveel mogelijk de fiets boven de auto te verkiezen door:
• Het aanbieden van een fietsleaseprogramma met een voordelige brutoloonruil.
• Het betalen van een aantrekkelijke fietsvergoeding per gereden kilometer.
• Het voorzien van een afgesloten fietsenstalling met camerabewaking, zodat onze medewerkers hun fiets veilig kunnen achterlaten.
• Te investeren in de uitbreiding van de fietsenstalling die na de uitrol van ons fietsleaseprogramma wat extra ruimte kan gebruiken.
• Het voorzien van laadlockers voor fietsbatterijen in de fietsenstalling, zodat onze medewerkers met een volle batterij verder kunnen rijden.
• Ter beschikking stellen van een fietshersteldienst bij pech onderweg.
• Te voorzien in douches en te investeren in 4 droogkasten bij slecht weer.
• Onze fietsers te verzamelen in een STRAVA-groep om zo de competitiegeest binnen het team wakker te maken.
• Deel te nemen met onze spaarkaartactie voor lekkers uit ons restaurant tijdens ‘de week van de mobiliteit’.
• Deel te nemen aan ‘De testkaravaan’ om onze laatste twijfelaars over de streep te trekken.

Verder nemen we deel aan ‘Het pendelfonds’ en zijn we ook in dialoog met verschillende gemeentebesturen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om deelfietsen te gebruiken in combinatie met het openbaar vervoer.

Andere thema’s binnen ons gezondheid- en welzijnsbeleid zijn rust en veerkracht. Hier zien we de link naar de pijler ‘Minder onderweg’ door de mogelijkheid tot hybride werken te continueren, ook na de Coronapandemie. Hierdoor bieden we aan onze medewerkers het voordeel om hun werk en privé beter op elkaar af te stemmen.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Adient Adient Adient Adient Adient

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

REJOIGNEZ LE MOUVEMENT !

En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.

INSCRIVEZ-VOUS ICI