Lokaal Bestuur Dendermonde: Baanbrekende Werkgever '23

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Het lokaal bestuur Dendermonde overkoepelt het stadsbestuur, het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn en het Autonoom Gemeentebedrijf. Samen bundelen we onze krachten om van Dendermonde een stad te maken waar het aangenaam is om te wonen, werken, ondernemen, genieten en op te groeien. De inwoners van Dendermonde kunnen rekenen op de steun van meer dan 1.300 gedreven medewerkers die dagelijks het verschil maken voor het lokaal bestuur.

We worden vandaag geconfronteerd met heel wat veranderingen, zowel in de interne als externe omgeving. Deze veranderingen vereisen veel meer flexibiliteit en wendbaarheid van onze organisatie en medewerkers. We willen ons daarom ontwikkelen tot een organisatie waar de principes van een innovatieve arbeidsorganisatie centraal staan. We willen tevreden medewerkers die met veel goesting hun taken tot een goed einde brengen. Die elkaar stimuleren en motiveren om steeds beter te doen door zelf het stuur in handen te nemen.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

In het jaar dat het Ros Beiaard na 12 jaar opnieuw zijn ronde deed in Dendermonde, was het voor ons bijna vanzelfsprekend om de link te maken met het stalen ros. Als lokaal bestuur zetten wij in op de pijler ‘slimmer en groener onderweg’ en lanceren we in 2023 een fietsleasing voor onze medewerkers.

In onze zoektocht naar een fietsleasepartner hebben we onze krachten gebundeld met enkele omliggende gemeenten om een kwalitatief en zo breed mogelijk aanbod aan fietsen voor te stellen. Wij vinden het belangrijk dat elke medewerker een fiets op maat en naar eigen wens kan bestellen bij een lokale fietshandelaar, gaande van een (elektrische) stadsfiets tot bakfiets of gravelbike. Wij hopen zo onze collega’s die net iets verder wonen te stimuleren om toch (meer) met de fiets naar het werk te komen.

Als lokaal bestuur zetten we met deze fietsleasing niet alleen in op de fysieke, maar ook op het mentale welzijn van onze medewerkers. Dat we daarbij onze klimaatdoelstellingen naar een hoger niveau tillen is zeker geen onbelangrijk aspect.

Als laatste telt ook het financiële plaatje. Ondanks de torenhoge energiekosten investeren we als lokaal bestuur in dit project zodat onze medewerkers kunnen genieten van het financieel voordeel dat verbonden is aan het cafetariaplan.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEPartagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

REJOIGNEZ LE MOUVEMENT !

En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.

INSCRIVEZ-VOUS ICI