Lokaal Bestuur Heusden-Zolder: Baanbrekende Werkgever '23

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Heusden-Zolder is een verfrissende en pittige cocktail. We zijn een groene gemeente, hebben een sterke band met ons mijnverleden en huizen een brede waaier aan verschillende nationaliteiten. Met deze troeven zetten we onszelf op de kaart.

Het doel van onze teams is te zorgen voor een uitstekende dienstverlening, het welzijn voor iedereen te maximaliseren, de lokale economie te stimuleren en nieuwe inwoners aan te trekken. Onze inwoners verdienen een warme thuis, een veilige omgeving en goede sociale, culturele en recreatieve voorzieningen, die ook gesmaakt worden door onze bezoekers.

Samen met onze medewerkers, inwoners, verenigingen en het bedrijfsleven blijven we werken aan een dynamisch Heusden-Zolder waar dialoog, respect, samenwerking en verantwoordelijkheid centraal staan.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

We staan bol van ambities en om onze doelstellingen te bereiken, zetten we als werkgever in op een motiverende werkomgeving waarmee we optimale resultaten willen garanderen.

Onze organisatie - gemeente en het Sociaal Huis - telt 400 medewerkers. Van verzorgenden tot administratief medewerkers, experts, technisch medewerkers en teamverantwoordelijkheden. Op maat van de verfrissende en pittige cocktail die onze medewerkers vertegenwoordigen, stippelen we een aantal maatregelen uit die ons als lokale werkgever op de kaart zetten. Onze algemeen directeur Rony Herlitska leg de lat hoog: "we moeten een voorbeeld zijn voor andere besturen'. Baanbrekende Werkgever geeft ons het zetje om net dat beetje meer te doen voor onze medewerkers.

Minder onderweg
We verankerden in 2021 een structureel telewerkbeleid in onze organisatie. Onze medewerkers krijgen bij structureel telewerken, een vergoeding van 20 euro per maand.

Om hen verder te ondersteunen, rolden we in 2021 ook een flexibel beleid mobiele toestellen uit, in het najaar van 2022 krijgt iedere medewerker een laptop en schakelen we over naar een digitale telefooncentrale. We laten onze medewerkers werken met hun hoofd in de wolken (cloud) :)

Een cultuur van digitaal vergaderen is - sinds Corona - verankerd als manier om overbodige kilometers te vermijden.

Slimmer en groener onderweg
Dienstfietsen, hybride dienstwagens, blue bikes ... We dragen ons steentje bij! We financieren ook abonnementen op het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer en keren fietsvergoeding uit om de medewerkers te stimuleren vooral de fiets te nemen. In de hoofdlocaties zijn douches en lockers aanwezig.

Als lokale werkgever - dat is toch een troef! -, met veel medewerkers die in onze mooie gemeente wonen, kunnen onze medewerkers hun woon-werkverkeer tot het maximum beperken.

Mensgericht hybride werken
We trekken alles uit de kast. We zetten in op initiatieven om de verbondenheid tussen de medewerkers te faciliteren - sportdagen, verwenweken, een vriendenkring en werkgroep die leuke activiteiten organiseert. Onze gepensioneerden nodigen we een keer per jaar uit om een activiteit te doen, zo behouden we het contact en soms lukt het zelfs een gepensioneerde terug aan de slag te krijgen in onze organisatie als er binnen een team nood is aan bepaalde expertise.

Individuele loopbanen en interne doorgroei bevorderen (wij noemen dit 'loopbaankansen'), gekoppeld aan een stevig vormingsbudget moet de ontwikkeling van onze medewerkers een zetje geven.

Sinds 2022 zijn we zelfs gestart met een proeftuin rond tijdsonafhankelijk werken, we breiden onze tuin stilletjes aan uit. Nog even en we werken volledig tijds- en plaatsonafhankelijk!

In het kader van Baanbrekende Werkgever hebben we een onszelf nog verder uitgedaagd: we willen onze interne verhoudingen en de zorg voor ons personeel nog meer ondersteunen door een set aan coherente maatregelen. Dit moet de verbondenheid, betrokkenheid en het welzijn van onze personeelsleden verhogen – het succes van onze inspanningen wordt gemeten aan de hand van een bevraging rond de medewerkerstevredenheid. We hopen midden 2023 deze doelstelling geïmplementeerd te hebben.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEHeusden-Zolder Heusden-Zolder Heusden-Zolder Heusden-Zolder Heusden-Zolder Heusden-Zolder Heusden-Zolder Heusden-Zolder v

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

REJOIGNEZ LE MOUVEMENT !

En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.

INSCRIVEZ-VOUS ICI