Stad Mechelen: Baanbrekende Werkgever '22

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Met meer dan 1100 medewerkers zetten we ons elke dag met veel #2800love in voor onze stad. Want Mechelen is een warme stad. Een dynamische stad. Een stad op mensenmaat.

De liefde en inzet voor onze stad zorgt voor veel verbondenheid en erkenning. Mechelen is namelijk een stad waar iedereen aan bod komt, zich kan ontplooien en zichzelf kan zijn. Het is een verrassende stad, door haar diversiteit en haar contrasten: modern en historisch, vernieuwend maar ook duurzaam en betrouwbaar.

Werken bij Stad Mechelen betekent je talent inzetten, met veel teamwork ergens geraken en elke dag het verschil maken voor de stad en haar burgers. Het betekent: meebouwen aan het Mechelen van morgen.

Of je nu werkt als technicus, maatschappelijk werker of bibliotheekassistent: onze organisatie biedt de flexibiliteit om je eigen pad uit te stippelen in een omgeving waar het tof samenwerken is. Want #2800werkt!

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Als stad vinden we het belangrijk om de uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken, te vertalen naar een uitgewerkt beleid waarin onze medewerkers centraal staan. Onze organisatiecultuur is gericht op innovatie, verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid.

In ons beleid hebben we al langer aandacht voor hybride werken en duurzame mobiliteit.

Minder onderweg
We hebben de afgelopen jaren ingezet op plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Alle hoofdgebouwen werken volgens de activity based principes. Telewerk is intussen structureel ingebed waar mogelijk. Leidinggevenden worden opgeleid om te coachen vanop afstand. Voor vele diensten is de prikklok verleden tijd en kunnen medewerkers flexibel werken tussen 7 en 22u. Vanuit ICT investeren we in een moderne, duurzame en flexibele werkomgeving en digitale oplossingen.
Bijkomende uitdagingen die we nu willen aanpakken zijn
• een gezonde vergadercultuur, ook in het hybride normaal
• slimmere kantoorinrichting én ergonomische thuiswerkplekken.

Slimmer en groener onderweg
Naast een duurzaam aanbod voor woon-werkverkeer investeren we ook in
• onze eigen fietsvloot van (elektrische) dienstfietsen
• extra fietsenstallingen voor het personeel • stelselmatige vergroening van onze wagenvloot

In de toekomst willen we bijkomende ‘last mile’-oplossingen voorzien zodat de auto maximaal aan de kant blijft.

Al deze inspanningen dragen bij aan de meest fundamentele doelstelling als werkgever: welzijn op het werk. Via interne bevragingen houden we de vinger aan de pols over de jobinhoud, werkdruk, onderlinge samenwerking en algemene tevredenheid. Dat werk is nooit af. Met een gericht actieplan dat we samen vormgeven met onze leidinggevenden en medewerkers zien we de volgende jaren positief en ambitieus tegemoet.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEHoppy deelsteps Stad Mechelen colleague

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

REJOIGNEZ LE MOUVEMENT !

En tant qu’employeur, vous souhaitez (continuer à) faire la différence en matière de mobilité durable et de travail hybride axé sur les personnes ? Inscrivez-vous ici pour suivre nos sessions d’information sur le parcours de certification de l’année prochaine.

INSCRIVEZ-VOUS ICI