Circet Benelux: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Bij Circet Benelux maken we de innovaties van morgen en duurzame technologieën mogelijk door er vitale infrastructuur voor te bouwen en beheren. We zijn een belangrijke internationale speler in zowel vaste als mobiele hogesnelheidsconnectiviteit, slimme energie-infrastructuur zoals EV-laadstations en slimme meters. Van elektrificatie tot mobiele en vaste netwerken: connectiviteit is een basisbehoefte geworden.

Meer info over onze organisatie vind je hier: circet-benelux.eu

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

In 2022 zet Circet Benelux volop in op duurzaamheid: van een slimme, elektrische vloot tot het behalen van de hoogste ecologische standaarden voor CO2-uitstoot. Eerste prioriteit? Een groener wagenpark en slimme mobiliteitsoplossingen die de ecologische voetafdruk stevig verkleinen. We gaan miljoenen tonnen minder CO2 uitstoten.

De switch naar een groene vloot
Circet Benelux draagt ecologie hoog in het vaandel: de lijst van duurzaamheidsinitiatieven is lang. De belangrijkste focus is wellicht de shift naar een groene, elektrische vloot. Daar waren we al mee bezig nog voor de regering de nieuwe fiscale wetgeving invoerde. We selecteren al jaren wagens met een zo laag mogelijke uitstoot, en volgen ook al lang de markt van de EV’s op. Ons motto? Een EV voor iedereen die daar recht op heeft. We onderhouden een nauwe samenwerking met leveranciers en bieden een groot en zorgvuldig uitgekozen gamma aan met een goede autonomie. Ik ben echt trots op wat ons team op dit vlak al verwezenlijkt heeft.

Circet Benelux wil baanbrekend zijn op verschillende vlakken. Onze mensen krijgen van Circet Benelux een laadpaal bij hen thuis, Circet Benelux neemt de kosten op zich. Daarmee vangen we het gebrek aan publieke laadpalen op, en zorgen we ervoor dat elke collega zich zorgeloos kan verplaatsen met z’n elektrische wagen. Daarnaast bieden we een antwoord op de vele vragen rond elektrisch rijden, zoals autonomie.

Baanbrekende werkgever
Ondertussen maken al die inspanningen ook deel uit van een groter geheel: zo volgen we het certificatietraject ‘Baanbrekende Werkgever’, dat bovenop andere doelstellingen ook inspanningen rond beter transport ondersteunt. Beter, dat betekent niet alleen groener, maar ook slimmer. Want een switch naar elektrische wagens is een stap in de goede richting, maar er is meer nodig.

We willen dat onze mensen, of ze nu met een benzine-, diesel- of EV-wagen rijden, slimmer omgaan met hun voertuig. Daarom hebben we een partner onder de arm genomen om alle collega’s ecologischer en defensiever te leren rijden. Want wat uitstoot betreft, telt elke gram CO2.

Wordt er dan ook naar alternatieven gekeken? Absoluut. In principe is elke auto er nog eentje te veel. Daarom maken we met mobiliteitsgidsen: we zoeken per vestiging en locatie uit hoe werknemers zich op de beste manier verplaatsen.”

We brengen thuislocaties in kaart en zoeken alle alternatieven op: van openbaar vervoer en fietsleasing tot huur van steps, carpoolen en deelauto’s. We gaan volop voor een breed aanbod, zodat elke collega een oplossing kan vinden die helemaal afgestemd is op zijn noden of behoeften.”

ONTDEK ONZE ORGANISATIEcircet circet circet circet circet
Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER