IMEC: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Als wereldvermaard onderzoekscentrum gelooft imec in de bijdrage van technologie aan een betere toekomst.

Imec ontstaat in 1984 als onafhankelijk onderzoekscentrum voor micro- en later nano-elektronica. Het doel is om alle academische kennis rond chiptechnologie in Vlaanderen te bundelen.

Sinds 2016 is ook iMinds, het strategische onderzoekscentrum van Vlaanderen op het gebied van digitale innovatie, onderdeel van imec.

Daardoor vind je bij imec vandaag zowel soft- als hardware onder één dak. We combineren deze technologieën en expertises om baanbrekende innovaties te creëren in toepassingsdomeinen zoals slimme gezondheid, slimme steden en mobiliteit, slimme logistiek en productie, en slimme energie.

Lokaal brengen we onze visie in de praktijk door bedrijven, startups, en overheden te ondersteunen bij hun duurzame innovatie.

We werken met meer dan 5000 knappe koppen van meer dan 95 nationaliteiten.

Onze waarden zijn integriteit, passie, verbondenheid en uitmuntendheid.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Imec engageert zich voor 8 duurzame ontwikkeldoelstellingen van de Verenigde Naties.

• Deze geven richting aan ons onderzoek. Binnen deze 8 doelstellingen, kunnen we de meeste impact genereren. Een voorbeeld voor “goede gezondheid en welzijn” is de Covid breathalyzer. Of neem het programma voor duurzame chipproductie. We identificeren de grootste ecologische winsten (qua energie- en waterverbruik, en uitstoot van broeikasgassen) die onze sector kan boeken.

• Deze geven richting aan onze interne processen. Als we duurzaamheid willen promoten, moeten we beginnen met onze eigen werkzaamheden. In 2018 maakten we een objectieve berekening van onze CO2 footprint, in 2021 een nieuwe tussenstand. Zo meten we de opbrengst van onze inspanningen voor CO2- reductie. Ons nieuwste duurzaamheidsverslag, vind je hier.

• We leggen de lat hoog door mee onze schouders te zetten onder Leuven 2030, een samenwerkingsverband dat ernaar streeft om onze thuisstad in de nabije toekomst klimaatneutraal te maken. We werken al 3 jaar aan het “VOKA charter duurzaam ondernemen” met oog op VN-certificering aan het einde van 2022.

Duurzaamheid | imec Vlaanderen
We zijn trots om al het derde jaar deel uit te maken van het traject van Baanbrekende Werkgever, waarbij we ons engageren om blijvend werk te maken van de 3 pijlers (minder onderweg, slimmer en groener onderweg, duurzaam werk).

Een greep uit concrete projecten, acties en initiatieven:

Minder, slimmer en groener onderweg:

• Ruime mogelijkheid tot thuiswerken, zelfs vanuit het buitenland, met internetvergoeding en budget voor inrichting van het thuiskantoor
• Fietsleasing
• Fietsvergoedingsapp
• Openbaar vervoer terugbetaling
• Groene carpolicy
• En zeer binnenkort, een start met het federaal mobiliteitsbudget, een voetgangersvergoeding, deelmobiliteit, ...

Duurzaam werk:

• Regelmatige (pulse) surveys over engagement, commitment & wellbeing (connected.minds)
• Acties met het hele bedrijf (vaak om een goed doel te steunen) die lichaamsbeweging aanmoedigen (Move More), of gezond eten promoten (vernieuwde catering en aanbod vending)
• Hybride werken, op een werkplek die activity-based is ingericht
• En zeer binnenkort, een ruimer en laagdrempeliger aanbod aan psychologische ondersteuning voor medewerkers die hier nood aan hebben
• Voor al onze inspanningen, kregen we in 2021 een corporate HR award voor “Best Employee Engagement Initiatives

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Imec electric car test driving Imec car free day Imec offices Imec meeting
Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER