Lokaal Bestuur Berlaar : Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Berlaar is een landelijke gemeente, kleiner in omvang, maar groots in gezelligheid en ambitie. Als organisatie vormt het lokaal bestuur Berlaar een sterk, positief geheel, dat gedragen wordt door flexibele, bekwame medewerkers die efficiënt en hokjesdoorbrekend samenwerken aan een maximale, innovatieve en inclusieve dienstverlening. Dat vertaalt zich ook in onze manier van werken. Bij Berlaar krijg je als medewerker namelijk de vrijheid en het vertrouwen om je job uit te oefenen op de momenten en de plaats waar het voor jou het beste uitkomt.

Zonder daarbij de dienstverlening en de permanentie van onze diensten in het gedrang te brengen, kunnen medewerkers de uren van hun werkdag indelen tussen 6 en 22 uur. Als moderne organisatie bieden we onze medewerkers een waaier van werkplekken, gaande van de flexplekken in de gemeentelijke gebouwen, over de mogelijkheid om van thuis uit te werken tot zelfs werken vanop andere locaties.

Omdat het lokaal bestuur Berlaar het welzijn en het welvoelen van zijn medewerkers hoog in het vaandel draagt, opteren we in het traject van Baanbrekende Werkgever voor de pijler ‘Duurzaam werk – Welzijn’. We willen als organisatie zorg dragen voor onze medewerkers en hen alle vrijheid en kansen geven, zodat ze zich goed voelen en kunnen groeien. Met het oog daarop werken we een vitaliteitsbeleid uit, waarvan de eerste elementen vandaag al aanwezig zijn.

Zo buigt onze eigen BalderBoost-werkgroep zich over verschillende groepsversterkende activiteiten zoals een personeelsfeest, teambuildings, afterworks, spelletjeslunch, lunchwandelingen, … Daarnaast hebben we oog voor elk individu en streven we er op verschillende manieren naar om de connectie-deconnectie-as in balans te houden. Zo proberen we iedereen zich comfortabel en thuis te laten voelen in onze organisatie!

Om het vitaliteitsbeleid verder vorm te geven, organiseren we een geïntegreerde welzijnsbevraging voor alle lagen van de organisatie. Op basis van de resultaten van deze bevraging maken we een concreet actieplan ‘vitaliteit’ op, dat focust op positieve gezondheid. De nadruk ligt op het aansturen en ontwikkelen van het potentieel van onze medewerkers, op het bevorderen en behouden van verbondenheid en op het verankeren van vitaliteit in de algemene werking.

We zijn ervan overtuigd dat vitale en gezonde medewerkers eerst en vooral zelf gelukkiger zijn, wat zich op professioneel vlak vertaalt in werkgoesting, een efficiëntere werking en een hogere productiviteit.

In de uitwerking van ons vitaliteitsbeleid erkennen we het belang van onze leidinggevenden. We willen hen de nodige opvolging, begeleiding en coaching bieden, zodat ze voor hun medewerkers een veilige, stimulerende omgeving kunnen scheppen, waarin ze een doorgedreven partnerschap met elkaar kunnen aangaan en zich verbonden kunnen voelen door een gemeenschappelijk waardenkader en een maatschappelijk relevante en motiverende opdracht (we zijn civil servants).

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

berlaar berlaar berlaar berlaar berlaar

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER