Syntra AB: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Syntra Antwerpen Vlaams-Brabant is een opleidingscentrum met 3 campussen: in Antwerpen, Mechelen en Leuven. We maken deel uit van het SYNTRA-netwerk in Vlaanderen en Brussel.

SYNTRA is de specialist in praktijkgerichte, toekomstgerichte opleidingen voor ondernemende mensen die exact willen leren wat ze nodig hebben om er snoeihard mee aan de slag te gaan!

We bieden 800 opleidingen aan. Dit gaat van beroepsopleidingen in avondonderwijs en in voltijds dagonderwijs over trajecten in duaal leren voor (leerplichtige) jongeren tot trainingen en bijscholingen voor professionals in open programmatie of incompany. Deze laatste doen we onder het submerk van Syntra Bizz.

Syntra maakt deel uit van het VLAIO-netwerk, het Vlaams agentschap voor innoveren en ondernemen. Innovatieve toepassingen en ondernemerschap zijn onlosmakelijk verbonden aan onze opleidingen. Onze unieke opdracht in het opleidingslandschap luidt:

Ondernemerschap versterken door sterke ondernemers op te leiden. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar.
• Veranderingen en uitdagingen het hoofd bieden door een leven lang leren mogelijk te maken. Met een breed aanbod van dagopleidingen, avondopleidingen en korte bijscholingen op SYNTRA maken we het voor iedereen haalbaar om werken en leren te combineren.
• Opleidingen afstemmen aan de noden van het bedrijfsleven. Wat je leert, kan je meteen in de praktijk toepassen
• Een open en dynamische leeromgeving aanbieden in een breed netwerk van partners, bedrijven, lokale verenigingen, sectorfederaties, onderzoeksinstellingen, ... .

SYNTRA is een door de overheid erkend opleidingscentrum. Bij het succesvol afronden van een opleiding ontvang je een officieel diploma of getuigschrift opgemaakt door de Vlaamse Overheid. Voor korte opleidingen zijn er attesten en certificaten beschikbaar, indien uitdrukkelijk vermeld.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Syntra AB en Syntra BIZZ hebben de ambitie een baanbrekende werkgever te willen zijn. Wij creëren voor onze medewerkers een klimaat waarin ze vertrouwen en autonomie krijgen om initiatieven te nemen. Vanuit ons mensgericht HR-beleid zorgen we voor het welbevinden van onze medewerkers en geven hen alle kansen om hun competenties en talenten blijvend te ontwikkelen. Dit impliceert dat medewerkers zich vanuit hun eigen intrinsieke motivatie en in antwoord op de behoeften van onze organisatie als mens en als medewerker maximaal kunnen ontplooien. We walk the talk en handelen in lijn met onze 5 kernwaarden: innovatie, ondernemerschap, duurzame diversiteit, mensgerichte samenwerking en klantgerichte kwaliteit. De omslag die we als organisatie op diverse vlakken de afgelopen jaren hebben gemaakt, sterkt ons geloof dat de zaadjes die geplant werden ons de juiste vruchten voor de toekomst zullen bieden. Want wat je aandacht geeft groeit.

Het welzijns- en gezondheidsbeleid is gericht op het fysiek en mentaal welzijn van haar medewerkers te versterken. Diverse initiatieven die dit ondersteunen zijn daar een uiting van. Work hard, play hard: onze activiteitencyclus is pittig. Onze royale vakantieregeling maakt gelukkig veel goed. We zitten in op leasefietsen en groene(re) bedrijfswagens. We koppelen acties aan onze medewerkersbevraging. We streven naar een evenwicht en flexibiliteit tussen thuiswerk en werken op de campus. Welbevinden en efficiëntie staan hierbij centraal. Ons onboardingtraject (peter/meterschap, digitale leerpaden, onthaaldag, integratiegesprekken, ...) staat helemaal op de rails. Bij ons voel je je onmiddellijk welkom. Onze werkgroep connectie organiseert zeer fijne activiteiten en voor ieder wat wils. Een quiz, een wandeling in de natuur, een jobruildag of zelfs een karaoke: met mekaar connecteren (ook buiten de werkuren) heeft een positief effect op de teamspirit en betrokkenheid. We vieren onze medewerkers bij de mijlpalen zowel in hun privé als professionele leven en ondersteunen waar mogelijk wanneer er minder fijne zaken hun pad kruisen. We vieren samen ook de successen van onze organisatie. Voorgaande bundelen we graag in een maandelijkse HR-nieuwsbrief. Interne mobiliteit en competenties verwerven/versterken via ons zeer ruime opleidingsaanbod wordt aangemoedigd waardoor medewerkers mee aan het stuur van hun eigen loopbaan zitten.

Samen één. Samen sterk. Samen verbonden. Kom het zelf ervaren, groei met ons mee en wordt bij ons de nóg betere versie van jezelf.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER