Vokans: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Vokans (voluit Vormings- en OpleidingsKANSen) vormt sinds 1991 de brug tussen werkgevers, werknemers en werkzoekenden (= de 3 w’s).

Wat doen we?
• Vormen, opleiden, trainen, begeleiden en coachen van werknemers en werkzoekenden om hun competenties te versterken en hun tewerkstellingskansen te verhogen.
• Werkgevers en leidinggevenden ondersteunen op de werkvloer in het selecteren, aanwerven en opleiden van personeel, werkplekleren, leidinggeven, mensen leren evalueren en competentiemanagement.

Als organisatie zijn we actief in heel Vlaanderen en Brussel. Werken is voor ons de belangrijkste factor in sociale integratie en persoonlijke ontwikkeling, en is vooral de motor van economische groei. Met een ervaren en gemotiveerd team zorgen we voor rendement bij onze 3 w’s. Dankzij onze authentieke, pure aanpak en uiteenlopende achtergrondervaring, motiveren we een diverse groep van mensen om met plezier te werken.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Als organisatie zetten we in op innovatie en gaan we aan de slag met hedendaagse HR-uitdagingen. Een voorbeeld hiervan is hybride werken. In een jobmarkt waar werknemers zelden dagelijks op kantoor zijn, wordt onze organisatie ook geconfronteerd met vraagstukken rond hybride werken. Onze medewerkers geven opleidingen en coachings op locatie, waardoor ze niet vaak op kantoor zijn. Toch willen we voldoende verbinding creëren voor ons team. Om hier actief stappen rond te zetten, stapten we met veel plezier in het traject van baanbrekende werkgever.

Wat hebben we ontdekt?
Hybride werken gaat voor onze organisatie over samenwerken en connecteren. De infrastructuur die we voorzien, moet de samenwerking ondersteunen en bevorderen.

Welke acties hebben we ondernomen?
• Verhuis naar een nieuw kantoor in Gent waar oud en nieuw perfect samenkomen. We bevinden ons in een oud herenhuis dat aangepast is aan een moderne werkomgeving. Onze collega’s kunnen hier komen werken en volgens het clean desk-principe een plekje zoeken. Deze nieuwe locatie zorgt een aangename werkomgeving waar al onze collega’s welkom zijn.

• Inrichting van een multifunctionele ruimte op ons kantoor in Mechelen: we toverden onze oude vergaderruimte om tot een multifunctionele ruimte waar collega’s kunnen vergaderen, brainstormen, samenwerken, gebruik maken van onze bibliotheek, werken aan ons fietsbureau enzovoort. We voorzien een lichte, ergonomische, moderne ruimte waar iedereen zich welkom voelt.

• Nieuwe initiatieven rond kennisdeling: we organiseren nieuwe concepten in functie van kennisdeling. Zo doen we een breakfast & learn en apero & learn, waarbij we een team samenbrengen rond een thema om expertise te delen. Dit combineren we dan met een lekker ontbijtje of gezellige apero. Op deze manier creëren we verbinding en leren collega’s van elkaar. Vokans is steeds in beweging, we kijken ernaar uit onze initiatieven verder te ontwikkelen en aan de slag te gaan met nieuwe ideeën.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEvokans vokans vokans vokans vokans

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER