VUB: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

De VUB is een Urban Engaged University in Brussel, het hart van Europa. Meer dan 4000 medewerkers en 20.000 studenten, engageren er zich om te bouwen aan hun toekomst en die van de wereld. Met hoogstaand wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op maat levert onze universiteit een actieve en geëngageerde bijdrage tot een betere en duurzamere maatschappij.

Warm, open, lerend en verbonden - Dat is waar we binnen de VUB samen naar streven.
VUB’ers komen terecht op een plek waar je goed omringd wordt door collega's. Een plek waar men met elkaar omgaat in een sfeer van gelijkheid en openheid. Waar je vrijheid krijgt om je job in te vullen. Waar je uitgedaagd wordt om oplossingen te vinden, flexibel te zijn en out of the box te denken. Een plek waar je een meerwaarde betekent. Voor je team, voor de studenten en je collega’s, maar ook voor de ruimere samenleving én de wereld.

Ontdek meer over werken voor de VUB

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Slim(mer) onderweg naar en op onze campussen
VUB kent een campusbestaan, gebouwen ingebed in groene zones, gelegen dichtbij openbaar vervoer. We voorzien verkeersveilige en toegankelijke campussen, minder verplaatsingen en duurzame alternatieven voor de auto. In overleg met betrokken overheden richten we onze campusomgevingen zoveel mogelijk in op maat van wandelaars, fietsers en het openbaar vervoer. VUB gaat ook in overleg met overheden en vervoersoperatoren om de bereikbaarheid te verhogen. De afgelopen tien jaar kwamen er rond onze campussen heel wat fietspaden bij.

We moedigen duurzame vervoersmiddelen aan, zoals de fiets en het openbaar vervoer, via mobiliteitsvergoedingen, campussen op maat, fietsvoorzieningen en een ‘fietscommunity’.

We werken aan de toekomst - Als onderdeel van de totaalrenovatie van het station van Etterbeek zal er straks een voetgangersbrug tot aan de VUB Main Campus lopen. In de toekomst willen we onze campussen nog verkeersluwer maken en de verkeersstroom rondom onze campussen nog vlotter regelen.

Hybride werken Plaats- en tijdsonafhankelijk werken is aan de VUB werken op basis van vertrouwen. Je kan in functie van je job rekenen op ruime thuiswerkmogelijkheden, flexibele werkplekken, en de nodige IT tools om je job goed te kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om ons community gevoel te koesteren; VUB’ers hangen als een netwerk samen, waarvan getuige onze teamactiviteiten, onze campusevents, onze personeelsTD en onze jaarlijkse BBQ,... Met ons nieuw beleid rond het recht op deconnectie willen we de balans tussen werk en privé van onze mensen gezond houden.

Welzijn
Voor VUB is welzijn voor studenten als van personeel en onderzoekers een speerpunt. We willen van onze universiteit een plek maken waar iedereen zich goed voelt. Hoe we dit doen? Door te werken aan een preventief welzijnsbeleid, door kennis van onze academische experten in te zetten, een uitgebreid aanbod aan hulp en tools aan te bieden én door moeilijke thema's (zoals rouw, verlies, ...) bespreekbaar te maken. Ons aanbod zorgt voor ondersteuning op vlak van mentaal (stress, piekeren, perfectionisme, ...) en fysiek welzijn (slaap, sport, ergonomie, ...), maar ook veiligheid, noodgevallen en financieel welzijn zijn thema’s waar we rond werken.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

vub vub vub vub vub

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER