Zorgpunt Waasland: Baanbrekende Werkgever '24

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

Zorgpunt Waasland schakelt een versnelling hoger
Wij zijn een openbare zorgvereniging actief in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht. Als één van de grotere spelers in de zorg in Vlaanderen zijn wij dé garantie op aangepaste ondersteuning én zorg op maat op elk moment en in elke fase van je leven.

Onze negen dienstencentra brengen mensen samen. In onze assistentieflats en ouderenwoningen wonen 65-plussers zelfstandig én comfortabel. Met zorg aan huis, ook ’s avonds en in het weekend, kunnen zieke mensen, mensen met een beperking en ouderen thuis blijven wonen in combinatie met dagopvang of kortverblijf. Als thuisblijven niet meer mogelijk is, bieden onze woonzorgcentra en ons home voor mensen met een beperking een warme thuis met zorg op maat.

Wij staan voor Kwaliteit, Integriteit, Zorgzaamheid, Klantgedrevenheid, Innovatie en Samenwerking. Elke dag opnieuw met 1650 collega’s en meer dan 500 vrijwilligers.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Streven naar klimaatneutrale mobiliteit
Onze visie is: “de referentie zijn in zorg voor mens en maatschappij”. ‘Zorgen voor’ is duurzaam omgaan met elkaar en met onze omgeving. Duurzaamheid gaat over de klimaatverandering, veel minder CO², over onze gezondheid, zorgen voor elkaar en voor de volgende generaties. Maar ook over nabijheid. Wij streven ernaar dat de inwoners in hun eigen dorp terechtkunnen voor ondersteuning en dat onze medewerkers zo dicht mogelijk bij huis kunnen werken.

We ondertekenden vol overtuiging de dertiende Green Deal Duurzame Zorg en engageerden ons voor niet minder dan 23 acties.

Even gedreven stapten we in het certificeringstraject ‘Baanbrekende Werkgever’ en kozen voor het thema ‘Slimmer en groener onderweg’. Onze ambitie is duidelijk: we streven naar 100% duurzame dienstverplaatsingen. Dienstverplaatsingen met de auto doen we enkel als het nodig is. En zo ja, gebeuren ze klimaatneutraal zonder CO²-uitstoot.

Een tandje bijsteken met fietsleasing
Fietsen is goed voor het milieu, goed voor de portemonnee, gezond en je bent er vaak sneller dan met de auto. Wij zijn de eerste welzijnsvereniging die sinds ‘22 fietsleasing aanbiedt aan alle medewerkers.

Je spot onze medewerkers op weg naar één van onze vele locaties in het Waasland, naar onze thuiszorggebruikers, naar de buurten met de fietskar... Of in het weekend wanneer ze genieten van een zalige fietstocht. Snel en zonder zorgen, want de herstelservice is inbegrepen. De fietsvergoeding hoort er natuurlijk bij. Leuk meegenomen. Met onze gratis fietstas en fluohesje zijn ze goed zichtbaar. Ook de directie fietst. Want bij het Zorgpunt Waasland zijn er bewust geen salariswagens.

Meer dan 100 medewerkers trappen al met een leasefiets. Begin ‘24 zullen opnieuw een pak collega’s kiezen voor onze aantrekkelijke formule.

100 % elektrische deelwagens
In ons dienstwagenbeleid gaan we voor een totale ommekeer. Soms is de auto handiger om boodschappen te doen met onze thuiszorggebruikers of voor een verplaatsing met enkele bewoners. Daarom kiezen we vanaf 2024 voor 100 % elektrische deelwagens. Opladen op onze locaties aan de publieke laadpalen en weg zijn we.

Als inwoner in het weekend een kleine bestelwagen nodig? Dan neem je toch gewoon één van onze deelwagens. Want tussendoor, ’s avonds en in het weekend zijn die ter beschikking voor de ruime buurt.

Een mooi groen staaltje van samenwerking met Waasland Klimaatland en onze partnergemeenten.

Met volle tred
In 2024 informeren en sensibiliseren we een jaar lang medewerkers, buren en inwoners met de werkgroep Tred Mobiliteit. Of het nu te voet, met de fiets of toch met de auto is. Samen zijn we goed voor elkaar en maken we de overstap naar die klimaatneutrale mobiliteit.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland zorgpunt waasland

Partagez cette organisation
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Employeur pionnier est un réseau d’apprentissage d’organisations cherchant à se développer et à se positionner en tant qu’employeurs durables et centrés sur les personnes.

DEVENIR UN EMPLOYEUR PIONNIER